Smažený ananas v pivním těstíčku

Smažený ananas v pivním těstíčku

Suroviny:
    • 2 menší ananasy,
    • olej na smažení,
    • skořicový cukr na posypání,
    • 250 ml světlého piva,
    • 2 vejce,
    • 180g hl.mouky,
    • 8 lžic zakysané smetany,
    • cčerstvá máta,
    • lžíčka medu,
    • sůl,

Postup:

Ananas očistíme a nakrájíme na kolečka, které rozčtvrtíme. Z piva, vajec, mouky a špetky soli vymícháme hustější hladké těstíčko. Vhodíme do něj ananas a obalíme. Obalený ananas vkládáme na rozpálený olej a zprudka smažíme dozlatova po vyjmutí necháme okapat na papírovém ubrousku a posypeme skořicovým cukrem. Na talíř servírujeme ananas se zakysanou smetanou, kterou jsme předtím smíchali se sekanou mátou a můžeme pokapat lžičkou medu.
Dobrou chuť.

Sdílet
Tagy a štítky:

Staň se fanouškem Pivního webu!