Medové vepřové koleno na černém pivě

Medové vepřové koleno na černém pivě

Suroviny:
    • 2 zadní nebo 4 přední vepřová kolena,
    • 500 ml černého 10° piva,
    • 6 zrnek nového koření,
    • 8 stroužků česneku,
    • 2 bobkové listy,
    • 1 velká cibule,
    • 2 lžíce medu,
    • sádlo,
    • kmín,
    • sůl,

Postup:

Do tlakového hrnce nalijeme 500 ml vody, osolíme, vložíme kolena, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř, uzavřeme a uvedeme do varu. Poté snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Předvařená kolena vyjmeme a necháme mírně vychladnout. Do pekáče na dno položíme několik plátků sádla a nasekanou cibuli. Kolena potřeme zbylým rozetřeným česnekem se solí a následně lžící medu, pokmínujeme a vložíme do pekáče. Přilijeme 250 ml vývaru z kolen, podlijeme 250 ml piva, přiklopíme a pečeme při 180°C po dobu 45 minut. Během pečení kolena přeléváme výpekem, posledních 15 minut pečeme odkryté pro získání barvy. Podáváme se šťouchanými brambory nebo s kysaným zelím a knedlíkem, případně s chlebem, hořčicí a křenem.
Dobrou chuť.

Sdílet

Staň se fanouškem Pivního webu!