Mleté pivní škvarky

Mleté pivní škvarky

Suroviny:
    • 500 g sádla na škvaření,
    • 1 světlé pivo,
    • cibule,
    • feferonka,
    • sladká mletá paprika,
    • sůl,
    • pažitka,

Postup:

Pivo nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájené sádlo a mícháme. Když se pivo vyvaří a kostky sádla se začnou škvařit, zmírníme teplotu a pomalu je doškvařujeme, dokud nezezlátnou. Sádlo slijeme a škvarky necháme vychladnout. Studené škvarky umeleme společně s nakrájenou cibulí, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a pažitku, osolíme, okořeníme a vše důkladně promícháme. Ideální k namazání na topinky
Dobrou chuť.

Sdílet
Tagy a štítky:

Staň se fanouškem Pivního webu!