Pečené koleno na černém pivě

Pečené koleno na černém pivě

Suroviny:
    • 2 vepřová kolena,
    • 2 černá piva,
    • cibule,
    • bobkový list,
    • nové koření,
    • hodně česneku,
    • sůl,

Postup:

Kolena osolíme, nařízeneme kůži, potřeme rozdrceným česnekm, vložíme do pekáče, přidáme nakrouhanou cibuli, česnek vcelku, nové koření, bobkový list a podlejeme 1 pivem. Vložíme kolena do vyhřáté trouby a přikryjeme je poklicí nebo druhým pekáčem a pečeme asi hodinu a půl takhle přikryté. Občas podléváme dalším pivem. Asi po hodině a půl odklopíme horní díl pekáče a pečeme ještě asi půl hodiny neodkryté - stále podléváme. Asi po 2 hodinách by kolena měla být hotová. Doporučená příloha: Křen, hořčice, kyselá okurka, čerstvý chléb
Dobrou chuť.

Sdílet

Staň se fanouškem Pivního webu!