Bavorské kotlety v pivní omáčce

Bavorské kotlety v pivní omáčce

Suroviny:
    • 4 vepřové kotlety,
    • sůl,
    • mletý pepř,
    • 2 lžíce hladké mouky,
    • 50 g oleje,
    • 3 cibule,
    • 2dl světlého piva,
    • 2 dl Maggi bujónu,
    • 1 lžíce škrobové moučky,

Postup:

Očistěné kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm po každé straně 3 minuty smažíme. Potom přidáme na plátky nakrájené cibule a ještě 5 minut opékáme. Přilijeme pivo a bujón, pánev přikryjeme a kotlety dusíme do měkka. Šťávu ještě dle chuti opepříme a osolíme. Pak kotlety vyjmeme, odložíme do tepla a šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve studené vodě a necháme přejít varem. Kotlety můžeme v omáčce ohřát. Podáváme s vařenými bramborami.
Dobrou chuť.

Sdílet

Staň se fanouškem Pivního webu!