Pivní kapr po plzeňsku

Pivní kapr po plzeňsku

Suroviny:
    • 800 g kapra,
    • sůl,
    • 2 lžíce citrónové šťávy,
    • 3 lžíce oleje,
    • Slanina,
    • cibule,
    • bobkový list,
    • černý pepř,
    • 500 ml světlého piva,
    • perník na strouhání,
    • máslo,
    • 30 g mandlí,

Postup:

Očištěného kapra naporcujeme, porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je 30 minut odležet. Plátky slaniny opečeme na pánvi na trošce oleje, vložíme na ně porce kapra, přidáme najemno nakrájenou cibuli, koření, zalijeme pivem a dusíme doměkka. Měkkého kapra vyjmeme a uchováváme v teple. Šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem, povaříme a prolisujeme. Podle potřeby dochutíme a zjemníme máslem. Jednotlivé porce ryby posypeme oloupanými a opraženými mandlemi nakrájenými na nudličky a přelijeme omáčkou.
Dobrou chuť.

Sdílet

Staň se fanouškem Pivního webu!