Dědečkův kapr

Dědečkův kapr

Suroviny:
    • kapr,
    • sůl,
    • rozmarýn,
    • koření Dědkův kapr,nebo na ryby-zelené,
    • anglická slanina 4plátky,
    • cibule,
    • česnek 2 stroužky,
    • rajče střední 1ks,
    • olej,
    • máslo,
    • pivo,

Postup:

Kapra očistíme, zbavíme šupin a šikmo od páteře přes boky uděláme pár zářezů skoro až ke kostem. Kapra osolíme a posypeme rybím kořením i do zářezů i zevnitř a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme česnek na plátky, cibuli na kolečka, rajče na kolečka. Na stůl si rozvineme alobal - místo, kde bude kapřík přetřeme olejem, na něj nasypeme půl dávky cibule, půl česneku, pár plátků rajčete, položíme vedle sebe 2 plátky anglické, na to položíme připraveného kapra, přidáme pár jehliček rozmarýnu a opakujeme vrstvení - na kapra anglickou, posypat cibulí, česnekem, rajčata. Do břišní dutiny i do zářezů můžeme vložit kousky másla. Pak zakapeme světlýnm pivem, ale opravdu jen zakapat (tak 1 max 2lžíce), aby to neplavalo. Pak dobře zabalíme do alobalu a dáme péct na venkovní gril. Lze i doma v troubě. Já balím 2x-na ten druhý alobal si naliju trošku vody a do toho ten balíček s kaprem zabalím a mám jistotu, že se nic nespálí. Pečeme u kraje grilu, aby se nám kapr dobře prohřál a správně se propekl. Dobu vám nepovím, neboť nevím jak velkého macka máte.
Dobrou chuť.

Sdílet

Staň se fanouškem Pivního webu!