Kuře od Antonína

Kuře od Antonína

Suroviny:
    • 1 celé kuře,
    • 0,5 l černého piva,
    • 1 lžíce plnotučné hořčice,
    • 1 lžíce kečupu,
    • 2 lžíce oleje,
    • 2 lžičky směsi "Koření od Antonína" nebo kořenící směsi na drůbež
    • 1 lžička soli,

Postup:

Marinádu připravíme smícháním za studena s pomocí všech ingrediencí a soli. Celé kuře opláchneme, naporcujeme na čtvrtky a potřeme marinádou za všech stran. Dáme do chladu odležet na 4 až 24 hodin. Čtvrtky kuřete poklademe na pekáč, podlijeme černým pivem a pečeme za stálého podlévání nejprve přikryté a před dohotovením odkryjeme a dopékáme na barvu., Podáváme s vařenými brambory a sladkokyselou okurkou.
Dobrou chuť.

Sdílet