
Suroviny:
- 2 hlavičky česneku,
- 125 g pšeničné mouky,
- vaječné žloutky,
- pevný sníh ze dvou bílků,
- cca. 200-250 ml piva,
- troska olivového oleje,
Postup:
Hlavičky česneku rozdělte na stroužky a oloupejte je. Dejte je do vařící vody, vařte 3-4 minuty a nechte je dobře oschnout na kuchyňském papíru.
Z mouky, žloutku, piva a trošky olivového oleje vymíchejte řidší těsto. Osolte je a přidejte do něj špetku muškátového oříšku. Nakonec do těsta zamontujte sníh.
Stroužky česneku namáčejte v tomto těstě a fritujte je v horkém oleji až jsou zlatohnědé. Nechte je okapat na kuchyňském papíru.
Udané množství piva nemusí být přesné. To záleží do jisté míry na mouce. Použijte raději menší množství a podle potřeby pivo přidávejte.
Dobrou chuť.