Kuřecí křídla v medové marinádě s brusinkovo - pivní omáčkou

Kuřecí křídla v medové marinádě s brusinkovo - pivní omáčkou

Suroviny:
    • 1600 g kuřecích křídel,
    • Marináda:,
    • 100 g přepuštěného másla,,
    • 30 g čerstvě nastrouhaného zázvoru,
    • 100 g medu,
    • snítka tymiánu,
    • střik světlého ležáku,
    • sůl,
    • Omáčka:
    • 30 ml oleje,
    • 100 g červené cibule,
    • 100 g mrkve,
    • 4 bobkové listy,
    • 4 kuličky nového koření,
    • 8 kuliček celého pepře,
    • 1 citron,
    • 500 ml světlého 10° ležáku,
    • 200 g nakládaných brusinek,
    • lžíce plnotučné hořčice,
    • sůl,

Postup:

Zchladlé, ne však ztuhlé přepuštěné máslo smícháme se strouhaným zázvorem, medem, tymiánem, střikem piva a solí. Do marinády vložíme křidélka a vše dobře promícháme a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Potom všechno vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Mrkev a cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji společně orestujeme, přidáme koření, hořčici, oloupaný a na kolečka nakrájený citron. Zalijeme pivem a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Po 20 minutách vyjmeme koření, omáčku rozmixujeme a přidáme brusinky. Krátce povaříme a dochutíme solí. Podáváme s opečenými, nebo vařenými brambory.
Dobrou chuť.

Sdílet