Kuře s mangem v pivní omáčce

Kuře s mangem v pivní omáčce

Suroviny:
    • 4 kuřecí prsní řízky,
    • 0,25 l světlého ležáku,
    • 1 lžíce solamylu,
    • 1 lžička oleje,
    • 1 sušená chilli paprička,
    • 1 mango,
    • sůl,
    • pepř,
    • zelené fazolky jako příloha,

Postup:

Kuřecí řízky omyjeme, lehce naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme lžičku oleje, přidáme řízky a osmažíme je po obou stranách dozlatova. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do pánve vlijeme pivo, přidáme nadrcenou chilli papričku a trochu soli. Když směs začně vřít, přilijeme solamyl rozmíchaný v trošce studené vody. Povaříme asi 2 minuty a na závěr vmícháme nakrájené kousky manga. Maso podáváme přelité omáčkou a s přílohou z dušených zelených fazolek.
Dobrou chuť.

Sdílet