Kuře na kysaném zelí a černém pivu

Kuře na kysaném zelí a černém pivu

Suroviny:
    • 4 ks kuřecí čtvrtky,
    • 500g kysané zelí,
    • 150-200g anglické slaniny,
    • černé pivo,
    • 1 ks větší cibule,
    • sůl,
    • pepř,
    • kmín,

Postup:

Do pekáče nakrájíme na čtvrtkolečka cibuli, navrch dáme propláchnuté kysané zelí, promicháme s nakrájenou slaninou nebo uzeným bůčkem. Na zelí můžeme dát plátky anglické. Porce kuřete opláchneme osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme navrch do pekáče. Zalijeme černým pivem a dáme do vyhřáté trouby na 180 - 200 stupňů Celsia upéct do zlatova. Příloha: brambory, bramborový knedlik, houskový knedlík.
Dobrou chuť.

Sdílet