Krůtí ragů v pivní omáčce

Krůtí ragů v pivní omáčce

Suroviny:
    • 500 g krůtích prsíček,
    • 2 červené cibule,
    • 250 g rajčat,
    • 400 g mražených fazolkových lusků,
    • 100 g anglické slaniny,
    • 125 g zakysané smetany,
    • 300 g másla,
    • sůl,
    • pepř,
    • hladká paprika,
    • 350 ml piva,
    • 350 ml vývaru z kostky,
    • petrželka,

Postup:

Krůtí prsíčka nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata zbavená jader na menší kostičky. Fazolové lusky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Kostičky slaniny rozškvaříme, přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Zamícháme a opékáme 2 minuty. Přilijeme pivo, vývar, přidáme lusky a necháme povařit. Vmícháme smetanu, kostky rajčat a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.
Dobrou chuť.

Sdílet