Kachna na zázvoru, červené zelí s jeřabinami, bramborové knedlíky s žemlí.

Kachna na zázvoru, červené zelí s jeřabinami, bramborové knedlíky s žemlí.

Suroviny:
    • kachna,
    • čerstvý zázvor,
    • sůl,
    • olivový olej,
    • 1 cibule,
    • 2 menší jablka,
    • 250 ml černého piva.,
    • Zelí
    • 500 g červeného hlávkového zelí,
    • 1 menší cibule,
    • 50 g uzené slaniny,
    • 250 ml červeného vína,
    • 20 g hrubé mouky,
    • cukr,
    • ocet,
    • 20 g jeřabin,
    • Knedlíky
    • 400 g uvařených oloupaných brambor,
    • 2 vejce,
    • 250 g hrubé mouky,
    • 150 g krupice,
    • 100 g žemlí,
    • sůl,

Postup:

Kachnu s kůží marinujeme v olivovém oleji s nastrouhaným zázvorem. Vložíme do pekáče s nahrubo nakrájenou cibulí a nakrájenými oloupanými jablky. Podlijeme vodou a pečeme doměkka. V závěru pečení podlijeme černým pivem. Nahrubo nakrájené červené zelí podusíme na slaninovo - cibulovém základě, podlijeme červeným vínem, dochutíme solí, cukrem, octem, zaprášíme hrubou moukou, povaříme a promícháme s jeřabinami. Brambory umeleme, přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a zpracujeme v tužší těsto. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené žemle. Tvarujeme kulaté knedlíky a vaříme v osolené vodě 20 - 25 minut.
Dobrou chuť.

Sdílet