Kachna na pivu s nádivkou

Kachna na pivu s nádivkou

Suroviny:
    • kachna,
    • 750 ml světlého piva,
    • tymián,
    • 100 g kachních jater,
    • šunka,
    • máslo,
    • 2 rohlíky,
    • sůl,
    • vejce,
    • 2 cibule,
    • pepř,
    • petrželová nať,

Postup:

Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme tymiánem, osolíme a naplníme nádivkou. Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme. Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra. Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč. Pečeme zvolna v troubě dokřupava za častého podlévání výpekem a pivem.
Dobrou chuť.

Sdílet