Telecí řízky s pivní masou

Telecí řízky s pivní masou

Suroviny:
    • 1 kg telecí kýty,
    • 2 vejce,
    • 50 g šunky,
    • 50 ml světlého piva,
    • 1 houska,
    • 2 lžíce červené sterilované kapie,
    • 50 ml mléka,
    • 50 g nakládaných žampiónů,
    • 50 g eidamu,
    • pepř,
    • sůl,
    • mouka,
    • strouhanka,
    • olej na smažení,
    • citrón,

Postup:

Telecí kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme. V misce smícháme vejce, jemně nakrájenou šunku, světlé pivo, kostky osmažené housky, kapii, žampióny, nahrubo nastrouhaný eidam, sůl a pepř. Tuto směs rozprostřeme na telecí plátky, přehneme a zaklepeme paličkou okraje, nebo použijeme párátko. Vzniklou kapsu jemně osolíme a dvakrát obalíme v trojobalu. Pozvolna osmažíme po obou stranách. Jako přílohu podáváme bramborový salát a zdobíme plátkem citronu.
Dobrou chuť.

Sdílet