Marinované jehněčí kotletky kmotra Drobka

Marinované jehněčí kotletky kmotra Drobka

Suroviny:
    • 1/8 másla,
    • 3 ks (stroužku) česneku,
    • 1 lžička drceného kmínu,
    • 1 lžička oregana,
    • 1 lžička rozmarýnu,
    • špetka tymiánu,
    • lžička mleté papriky sladké,
    • 2 dcl tmavého piva,
    • 1 lžíce citronové štavy,
    • 0,5 šálku oleje,
    • jehněčí kotletky,

Postup:

Ze všech surovin vytvoříme marinádu do které maso naložíme a dáme na pár hodin (až 24) do lednice. Během odležení kotletky nejméně 2x otočíme a přelijeme marinádou. Po naložení rozpustíme v pekáčku máslo, poklademe kotletky a přelijeme marinádou. V průběhu pečení pravidelně podléváme marinádou zředěnou pivem, či vodou. Pečeme 1,5 hod. při střední teplotě.
Dobrou chuť.

Sdílet