Jehněčí s kukuřičnými placičkami

Jehněčí s kukuřičnými placičkami

Suroviny:
    • 1 kg jehněčího hřbetu,
    • 400 g květáku,
    • 300 g brokolice,
    • 2 stroužky česneku,
    • 1 lžíce medu,
    • 3 lžíce piva,
    • 300 g konzervované kukuřice,
    • 3 ks vejce,
    • 2 lžíce mouky hladké,
    • sůl,
    • grilovací koření,
    • olej,

Postup:

Hřbet podélně rozkrojíme, očistíme od loje, plát masa stočíme a stáhneme režnou nití. Česnek prolisujeme. Z 1 lžíce oleje, grilovacího koření, medu, piva, soli a česneku připravíme pastu, kterou potřeme maso. Dáme odležet. Poté upečeme dozlatova. Mezitím rozdělíme na růžičky brokolici i květák a uvaříme doměkka. Na placičky potřebujeme 300 g sterilované kukuřice, 3 vejce a 2 lžíce hladké mouky. Vejce rozšleháme s moukou na těstíčko a vmícháme okapanou kukuřici. Lžící namočenou v oleji tvarujeme na rozpáleném oleji placičky a pečeme dorůžova. Pečené maso zbavíme provázku, naservírujeme na mísu a obložíme placičkami a vařenou zeleninou.
Dobrou chuť.

Sdílet