Jehněčí kýta pošírovaná v pivní omáčce

Jehněčí kýta pošírovaná v pivní omáčce

Suroviny:
    • jehněčí kýta 1800 g,
    • sůl 50 g,
    • pepř černý,
    • rozmarýn,
    • olej stolní 250 g,
    • světlé pivo 250ml,
    • máslo moučné 100 g,
    • vývar telecí 100 g,
    • brambory 1000 g,
    • slanina anglická 200 g,
    • cibule 200 g,
    • česnek 100 g,
    • majoránka,
    • mouka hrubá 400 g,
    • vejce 5 ks,
    • muškátový květ,

Postup:

Jehněčí kýtu osolíme, okořeníme, a opečeme na oleji. Vývar zjemníme moučným máslem a ochutíme pivem. Vařené brambory na krájíme na plátky. Na slanině opečeme brambory a cibuli, přidáme česnek, sůl, pepř a majoránku. Špenátový pudink připravíme z jíšky se špenátem a sněhem z bílků a koření. Pudink pečeme ve vymazaných a vysypaných formách
Dobrou chuť.

Sdílet