Kapr na pivě #2

Kapr na pivě #2

Suroviny:

    • kapr 4 porce,
    • sůl,
    • pepř mletý,
    • pivo světlé,
    • olej rostlinný 2 dcl,
    • cibule 2 ks,
    • citronová šťáva,
    • kmín,
    • paprika mletá sladká,


Postup:

Opláchnuté, osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kmínem a paprikou; dusíme pod pokličkou doměkka (asi 25 minut). Při dušení podléváme maso trochou horké vody. Příloha: bramborová kaše, zelný salát.
Dobrou chuť.

Sdílet
Tagy a štítky: