Filety ze pstruha v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Filety ze pstruha v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Suroviny:
    • 4 pstruzi,
    • 250 g hladké mouky,
    • pivo,
    • 2 vejce,
    • olej,
    • petrželová nať,
    • sůl,
    • Jogurtová omáčka:
    • 3 rajčata,
    • 125 ml bílého jogurtu,
    • pažitka,
    • sůl,
    • pepř,
    • citronová šťáva,

Postup:

Nejdříve připravíme těstíčko smícháním mouky, piva, soli a žloutků. Z bílků připravíme sníh, který opatrně vmícháme do těstíčka a necháme asi 10 minut odležet v chladnu. Pstruhy podél páteře vykostíme, čímž vzniknou filety. Nasekáme petrželku, posypeme jí rybu, pokapeme citronem a obalíme v těstíčku. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Rajčata oblanšírujeme, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nasekanou pažitku a rozmícháme v jogurtu, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou a vše důkladně promícháme.
Dobrou chuť.

Sdílet