Tvarůžková roláda na pivu

Tvarůžková roláda na pivu

Suroviny:
    • 500 g zadního hovězího,
    • 100 g tvarůžků,
    • 150 g měkkého salámu,
    • 2 vejce,
    • cibule,
    • lžíce ostré hořčice,
    • 500 ml světlého piva,
    • olej,
    • sůl,
    • pepř,

Postup:

Nakrájíme cibuli, zpěníme ji na oleji a usmažíme na ní osolená vejce. Z masa vytvoříme plát, který dobře rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kolečky salámu a plátky příčně rozkrojených tvarůžků. Na ně rozetřeme vychladlá vejce. Roládu zabalíme, pevně převážeme nití, osolíme na povrch, prudce opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a dáme zapéct do trouby. Během pečení podléváme výpekem nebo podle potřeby vodou. Upečenou roládu zbavíme nití a vychladlou nakrájíme. Prohřejeme ve šťávě, kterou můžeme zjemnit kouskem másla.
Dobrou chuť.

Sdílet