Steak na cibulce

Steak na cibulce

Suroviny:
    • 450 g hovězí roštěnky nebo svíčkové nakrájené na tenké proužky,
    • 1 dcl černého piva,
    • 2 lžíce sojové omáčky,
    • 1 lžíce dijonské hořčice,
    • 1 lžička krupicového cukru,
    • 1 velká cibule,
    • olivový olej,
    • pepř,
    • sůl,
    • 4 silné krajíce chleba,
    • 50g másla rozetřeného s česnekem,

Postup:

V míse smícháme pivo, sojovou omáčku, hořčici a cukr. Vsypeme maso, důkladně je opepříme a necháme marinovat.Na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli a vyjmeme ji. Snažíme se ji uchovat teplou.Maso vyjmeme z marinády, a smažíme je na pánvi po cibuli. Přilijeme marinádu z misky a pár minut vaříme, dokud omáčka nezačne obalovat maso. Osolíme, opepříme, uchováváme v teple.Opečeme chleba, potřeme ho česnekovým máslem a přikrojíme napůl. Na každý krajíček chleba lžičkou naneseme trochu cibule a proužky masa. Ozdobíme zelenými lístky a hned podáváme.
Dobrou chuť.

Sdílet