Roštěnky na kečupu s křenem

Roštěnky na kečupu s křenem

Suroviny:
    • 4 roštěnky,
    • sůl,
    • mletý pepř,
    • mletá sladká paprika,
    • 40 g tuku,
    • 1 cibule,
    • 1 stroužek česneku,
    • 3 lžíce rajčatového kečupu,
    • trochu paprikové vegety,
    • 1 lžíce strouhanky,
    • 1,5 dl světlého piva Pilsner Urquell,
    • čerstvě nastrouhaný křen,

Postup:

Roštěnky několikrát nařízneme po obvodu, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, shrneme je stranou, pak na tuku opečeme po obou stranách roštěnky. Podlijeme je trochou vody, přidáme vegetu a dusíme skoro doměkka. Přidáme kečup a dodusíme. Hotové roštěnky vyjmeme, omáčku zahustíme strouhankou, přidáme pivo, vše rozmícháme, vložíme zpět roštěnky a krátce podusíme. Omáčku přisolíme. Na talíři poklademe každou porci křenem. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Dobrou chuť.

Sdílet