Plzeňské roštěnky

Plzeňské roštěnky

Suroviny:
    • 4 roštěnky,
    • 2 párky,
    • 100 g cibule,
    • 1 dl piva,
    • sůl,
    • pepř,
    • 2 bobkové listy,
    • necelá lžíce hladké mouky,
    • olej na pečení,

Postup:

Roštěnky naklepeme, osolíme a opepříme (vždy špetkou pepře a soli na obě strany roštěnky) a ope¬čeme na oleji (asi 6 minut po každé straně). Maso vyjmeme, dáme do tepla a na oleji, ve kterém se peklo, zpěníme polovinu dávky cibule dozlatova (4 minuty), vrátíme zpět roštěnky, přidáme bobkové listy, podlíjeme 1 dl vřelé vody a dusíme doměkka (podle výšky a kvality roštěnek - 4-6 minut na jed¬né straně). Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu vydusí¬me do tuku, zaprášíme moukou, necháme ji 2 minu¬ty zasmažit, podlijeme 1,5 dl hovězího vývaru (vodou s masoxem) a pivem, oškrábeme přípeky a asi 4 minuty provaříme, mícháme vařečkou. Pře¬cedíme a přeléváme roštěnky, na ně klademe ope¬čený párek a zbylou podušenou cibuli (míra podušení záleží na nás) krájenou na kolečka. Doporučená příloha: rýže nebo bramborová kaše
Dobrou chuť.

Sdílet