Pivní maso

Pivní maso

Suroviny:
    • 600 g hovězího zadního masa,
    • 100 g uzené slaniny,,
    • 2 cibule,
    • 2 stroužky česneku,
    • 30 g hladké mouky,
    • 1/4 l černého piva,
    • masový vývar,
    • petrželová nať,
    • bobkový list,
    • tymián,
    • cukr,
    • ocet,

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky, slaninu na kostičky a opražíme. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, přidáme utřený česnek, osmažíme, zalijeme pivem a trochou vývaru, krátce povaříme. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, bobkový list, tymián, cukr a 1/2 lžičky octa. Přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě asi 50 minut
Dobrou chuť.

Sdílet