Pikantní hovězí na houbách a černém pivu

Pikantní hovězí na houbách a černém pivu

Suroviny:
    • 4 plátky hovězího zadního masa,
    • 1 větší hrst lesních hub (čerstvým nebo mražených),
    • 1 mrkev,
    • 1/2 celeru,
    • 1 petržel,
    • 1 čabajka (nebo jiné pikantní klobásy),
    • 1 cibule,
    • 2 stroužky česneku,
    • 500 ml černého piva,
    • 2 lžíce přepuštěného másla,
    • 1 kostka masoxu (nemusí být),
    • pepř,
    • sůl,

Postup:

Plátky masa osolíme, opepříme a dohněda opečeme na přepuštěném másle (zvolíme kastrol, který budeme moct přemístit do trouby). Přidáme kolečka cibule, plátky čabajky a společně orestujeme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky (práci nám usnadní koupená mražená směs pod svíčkovou), česnek rozetřeme a společně s rozdrobenou masoxovou kostkou přidáme k masu. Nakonec vhodíme houby (mražené necháme povolit), lehce podlijeme pivem a přendáme do trouby, rozehřáté na 200°C. Pečeme minimálně 2 hodiny a průběžně podléváme černým pivem.
Dobrou chuť.

Sdílet