Hovězí steak v pivní marinádě s pepřem

Hovězí steak v pivní marinádě s pepřem

Suroviny:
    • 4 steaky každý cca 200 gramů,
    • 2 stroužky česneku,
    • 100 ml silnějšího piva,
    • 2 lžíce hnědého cukru,
    • 2 lžíce worcesteru,
    • 2 lžíce drceného pepře,
    • 1 lžíce olivového oleje,
    • sůl,

Postup:

Steaky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Česnek utřeme nebo prolisujeme. Pivo, cukr, worcester a olej mícháme tak dlouho dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme nadrcený pepř a utřený česnek a promícháme. Marinádu nalijeme do hlubokého talíře, dáme do ní maso a necháme minimálně hodinu proležet (déle je lépe a stojí za to je také během marinování otočit).
Dobrou chuť.

Sdílet