Hovězí pečeně na jalovci a pivu

Hovězí pečeně na jalovci a pivu

Suroviny:
    • 400 g zadního hovězího masa,
    • 50 g slaniny,
    • 2 lžíce oleje,
    • 100 g cibule,
    • lžíce hořčice,
    • 500 ml tmavého piva,
    • chléb,
    • jalovec,
    • pepř,
    • sůl,

Postup:

Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso a přidáme koření. Pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou š?ávou doměkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. š?ávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom přecedíme a dochutíme. Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme.
Dobrou chuť.

Sdílet
Tagy a štítky: