Hovězí kýta na pivě

Hovězí kýta na pivě

Suroviny:
    • 8 plátků kýty,
    • 5 plátků slaniny,
    • 250 ml světlého piva,
    • plnotučná hořčice,
    • tymián,
    • 4 velké cibule,
    • pepř,
    • sůl,

Postup:

Plátky masa nakrájíme na nudličky a opečeme na vyškvařené slanině. Posolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až je maso skoro měkké. Potom maso přeskládáme do pekáčku posypané tymiánem a potřené hořčicí. Na vrstvu masa dáme vrstvu cibule. Dáme další vrstvu masa atd. poslední vrstva musí být cibule. Zalijeme pivem a dáme péct do trouby. Když je cibule na vrchu měkká, je maso hotové. Podáváme s chlebem, nebo rýží.
Dobrou chuť.

Sdílet