Babiččino hovězí v pivu

Babiččino hovězí v pivu

Suroviny:
    • 800 g hovězího masa,
    • 250 ml vývaru,
    • 150 ml tmavého piva,
    • anglická slanina,
    • čerstvé houby,
    • 2 lžíce jíšky,
    • pepř,
    • olej,
    • cibule,
    • 2 pórky,
    • 2 mrkve,
    • celerová nať,
    • česnek,

Postup:

Masa nakrájíme na tenké plátky, které orestujeme na pánvi v rozpáleném tuku z obou stran dohněda. Potom je dáme do hrnce Na pánvi opražíme kolečka pórku, mrkve, prolisovaný česnek a celerovou nať. Přidáme k masu, přilijeme vývar a pivo, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni asi hodinu a půl. Potom maso vyjmeme a vývar scedíme. Zeleninu dáme pryč a maso spolu se scezeným vývarem dáme do čistého hrnce. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme houby a podusíme. Když se všechna voda vydusí, přidáme k masu. Vše chvíli povaříme, zahustíme jíškou a podle chuti dochutíme.
Dobrou chuť.

Sdílet