Pařížská šlehačka s mátovým popcornem a višňovo-pivním karamelem

Pařížská šlehačka s mátovým popcornem a višňovo-pivním karamelem

Suroviny:
    • 100 g vanilkového cukru,
    • 400 ml černého piva,
    • 250 g mražených višní,
    • 1 balíček máslového popcornu,
    • snítka máty,
    • 200 ml pařížské šlehačky,

Postup:

Vanilkový cukr nasypeme do pánve, necháme zvolna zkaramelizovat a zalijeme pivem, svaříme na medovou konzistenci a přidáme višně, krátce prohřejeme a poté dáme vychladit. Pařížskou šlehačku vyšleháme a uložíme do lednice. Popcorn koupíme již hotový nebo jej připravíme podle návodu. Před podáváním popcorn na pánvi chviličku prohřejeme a smícháme s nasekanou mátou. Do pohárů servírujeme pařížskou šlehačku, popcorn a karamel.
Dobrou chuť.

Sdílet