Jablkové smaženky

Jablkové smaženky

Suroviny:
    • 6-8 větších jablek,
    • 300 g polohrubé mouky,
    • 3 vejce,
    • 200 ml světlého piva,
    • škrobová moučka,
    • tuzemský rum,
    • moučkový cukr,
    • citrónová šťáva,
    • rostlinný tuk,
    • sůl,

Postup:

Oloupaná jablka zbavíme jádřinců vypíchnutím středů a nakrájíme na plátky silné 6-8 mm a ihned pokapeme citrónovou šťávou. Do mouky promíchané se lžící škrobové moučky přidáme žloutky, světlé pivo nebo vodu, 2 lžíce tuzemského rumu a špetku soli. Vymícháme polotekuté těstíčko, které vylehčíme sněhem z bílků. Jablečné plátky namáčíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku. Ještě vlažné smaženky obalujeme v moučkovém nebo vanilkovém cukru.
Dobrou chuť.

Sdílet
Tagy a štítky: