Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Suroviny:
    • 200 g vepřového plecka nebo kotlety bez kosti,
    • 400 g kuřecích řízků,
    • 200 g klobásy,
    • 1 červená papriky,
    • 1 zelená paprika,
    • 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce,
    • 4 cibule,
    • 6 stroužků česneku,
    • 200 g žampiónů nebo plechovka sterilovaných,
    • 50 ml olivového oleje,
    • 2 chilli papričky nebo mleté koření,
    • 1 pórek,
    • 100 ml piva,
    • 1 kelímek strouhaného křenu,
    • sůl,
    • mletý pepř,

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky, klobásu na tenká kolečka, žampióny oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř a do výpeku dáme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme papriky, žampióny a restujeme 3 - 5 minut. Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme. Přidáme plechovku fazolí (posle potřeby i trochu nálevu) a hustě posypeme čerstvě nastrouhaným křenem. Jako přílohu podáváme hranolky, nebo americké brambory.
Dobrou chuť.

Sdílet