Pivní rizoto

Pivní rizoto

Suroviny:
    • 400 g bůčku,
    • olej,
    • mletá paprika,
    • 700 ml světlého piva,
    • 400 g rýže,
    • cibule,
    • bobkový list,
    • chilli paprička,
    • sůl,
    • tvrdý sýr,

Postup:

Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájenou cibuli a osmahneme papriku. Vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme a podlijeme asi polovinou piva. Dusíme do poloměkka, až se všechna šťáva vydusí. Přidáme horkou vodou propláchnutou rýži, bobkový list, pokrájené chlli papričky a zalijeme pivem tak, aby maso s rýží bylo zcela potopené. Nestačí-li pivo, zředíme ho vývarem. Přikryté poklicí dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Hotové porce posypeme strouhaným sýrem.
Dobrou chuť.

Sdílet