Mleté pivní škvarky po maďarsku

Mleté pivní škvarky po maďarsku

Suroviny:
    • 500 g sádla na škvaření,
    • 500 ml světlého piva,
    • 1 cibule,
    • 1 feferonka,
    • sladká mletá paprika,
    • sůl,
    • pažitka,

Postup:

Pivo přivedeme k varu. Přidáme na koštičky nakrájené sádlo a mícháme. Když se pivo vyvaří, začnou se kostky sádla škvařit. Ztlumíme plamen a pozvolna doškvařujeme, dokud škvarky nezezlátnou. Poté slejeme sádlo a škvarky necháme vychladnout. Studené škvarky umeleme společně s pokrájenou cibulí. Přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a pažitku, osolíme, okořeníme a vše dobře promícháme.
Dobrou chuť.

Sdílet