Medové plněné řízky

Medové plněné řízky

Suroviny:
    • 4 silnější vepřové kotlety,
    • 1 menší sklenice červeného sterilovaného zelí,
    • 1 kyselejší jablko,
    • 1 cibule,
    • 1 lžička medu,
    • 2 dl černého piva,
    • kmín,
    • mletý pepř,
    • sůl,

Postup:

Do osolených, opepřených kotlet nařízneme "kapsy". Zelí necháme okapat, vmícháme med, nastrouhané jablko, lehce osolíme, pokmínujeme, opepříme. Zelím naplníme kotlety, otvory sepneme nebo sešijeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme z obou stran. Podléváme pivem a upečeme do červena. Podáváme se šťouchanými brambory (bramborovou kaší) nebo chlupatými knedlíky (ze syrových brambor).
Dobrou chuť.

Sdílet