Krkovička na černém pivu

Krkovička na černém pivu

Suroviny:
    • 5 plátků krkovičky,
    • 4 středně velké cibule,
    • 10 dkg anglické slaniny,
    • 7 stroužků česneku,
    • 7 dkg sádla,
    • 1 dl černého piva,
    • sůl,
    • pepř,

Postup:

Trochu silnější plátky krkovičky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou slaninou. Nakrájíme si na půlměsíčky cibuli a na plátky česnek a polovinu nasypeme a slaninu. Poklademe masem a nahoru nasypeme zbytek cibulky s česnekem. Zalijeme černým pivem. Pečeme v předehřáté troubě cca na 180 -200 st. napřed přikryté a až bude maso téměř hotové, tak ho dopečeme odkryté. Tím vypečeme přebytečnou vodu a zůstane nám jenom dobrá š´távička. Nezapomeneme polévat šťávou z pekáčku. Dáme si k tomu brambory a nějaký salát.
Dobrou chuť.

Sdílet