Bavorská pečeně na černém pivu

Bavorská pečeně na černém pivu

Suroviny:
    • 1,5 kg vykostěné vepřové krkovice,
    • 250 g kostí z krkovice,
    • sůl,
    • pepř,
    • kmín,
    • 2 stroužky česneku,
    • 2 cibule,
    • 1 mrkev,
    • kousek celeru,
    • 1 pórek,
    • 1/2 l černého piva,
    • 1/4 l masového vývaru,
    • přepuštěné máslo na pečení,

Postup:

Maso a kosti osolíme, opepříme a okmínujeme. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo a osmahneme maso i kosti ze všech stran. Opečené maso i kosti přendáme do pekáče a obložíme na kousky nakrájenou zeleninou a na plátky nakrájenou cibulí a česnekem. Do výpeku přilijeme vývar, odvaříme a seškrábeme přípečky a přelijeme tím maso v pekáči. Pečeme při 250°C asi 1,5 - 2 hodiny a podléváme černým pivem. Po upečení maso vyjmeme, zeleninu vyjmeme a vyhodíme, šťávu dochutíme a zahustíme bramborovým škrobem nebo moukou. Doporučená příloha: Bramborové nebo houskové knedlíky.
Dobrou chuť.

Sdílet
Tagy a štítky: