Bažant po staročesku

Bažant po staročesku

Suroviny:
    • 1 bažant,
    • Slanina,
    • 100 g rozinek,
    • 100 ml kysané smetany,
    • lžíce cukru,
    • 200 ml tmavého piva,
    • 100 ml brandy,
    • lžíce másla,
    • 2 lžíce vlašských ořechů,
    • sůl,

Postup:

Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme dokud zcela nezměkne.
Dobrou chuť.

Sdílet