Králík na švestkách a černém pivu

Králík na švestkách a černém pivu

Suroviny:
    • 1 kg králičího masa,
    • mrkev,
    • petržel,
    • kousek celeru,
    • cibule,
    • olej,
    • 2 lžíce cukru,
    • 250 ml tmavého piva,
    • slanina,
    • sušené švestky,
    • citrónová šťáva,
    • krajíc tvrdého chleba,
    • sůl,

Postup:

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme cukr, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a orestujeme dozlatova. Potom vše zalijeme pivem a chvíli povaříme. Do tohoto základu vložíme porce králíka a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhaným krajícem tmavého chleba. Dobře povaříme a přecedíme. Do omáčky přidáme spolu s masem vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.
Dobrou chuť.

Sdílet