Králík na černém pivě

Králík na černém pivě

Suroviny:
    • 1 menší králík,
    • 150g slaniny,
    • 2 cibule,
    • 2,5 dl černého piva,
    • 1 lžička hořčice,
    • 1 lžíce octa,
    • 2 kostky cukru,
    • 1 lžíce hladké mouky,
    • kousek másla,
    • bobkový list,
    • tymián,
    • zelená petrželka,
    • mletý pepř,
    • sůl,

Postup:

Tenoučké plátky slaniny a kolečka cibule na másle do růžova osmažíme, vložíme na ně porce králíka, které ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme koření, sekanou petrželku, hořčici, ocet a cukr, osolíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, do omáčky vložíme maso, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Podáváme s chlebem.
Dobrou chuť.

Sdílet