Králičí roláda na tmavém pivu

Králičí roláda na tmavém pivu

Suroviny:
    • 4 větší králičí stehna,
    • slanina,
    • pepř mletý,
    • sůl hladká mouka,
    • vývar,
    • 0,5 l velmi silného tmavého piva,

Postup:

Králičí stehna vykostíme, nasolíme, napepříme, lehce rozklepeme, vložíme hranolek slaniny a zavineme. Část slaniny nakrájíme na drobné kostičky, rozpustíme na pekáčku a vložíme roládky. Podlijeme pivem a upečeme doměkka. Rolky se vyjmou, šťáva se vydusí na tuk, zasype moukou, zarestuje, zalije vývarem a provaří, dle potřeby dochutí. Hodí se s širokým výběrem různých příloh, zejména s vařenými bramborami nebo s rýží.
Dobrou chuť.

Sdílet