Kotlety z černé s jablky

Bažant po staročesku

Suroviny:
    • 1 - 1,20 kg zvěřiny ze hřbetu,
    • 1 lžička mletého pepře,
    • 1 lžička mletého kmínu,
    • 100 g másla nebo oleje,
    • 3 velké cibule,
    • 8 velkých jablek,
    • 1/4 l piva,
    • sůl,

Postup:

Očištěné kotlety zbavené tuku omyjeme, pokrájíme, osolíme a posypeme směsí mletého pepře a mletého kmínu. Na másle nebo jiném tuku je opečeme po obou stranách doměkka na teflonové pánvi. Kotlety vyjmeme a do tuku přidáme cibule pokrájené na kolečka, jablka pokrájená na lístky, přilijeme pivo a krátce ještě podusíme doměkka. Podle potřeby osolíme a opepříme. Při podávání navršíme na kotlety. Příloha: vařené nebo opečené brambory, smažené hranolky, hlávkový nebo rajčatový salát nebo salát ze syrového kysaného zelí.
Dobrou chuť.

Sdílet