Kančí na černém pivě a jalovci

Bažant po staročesku

Suroviny:
    • 2 cibule,
    • 1 mrkev,
    • 1 petržel,
    • 1 celeru,
    • 10 až 15 bobulí jalovce,
    • 100 g másla,
    • 200 ml černého piva,
    • 1 kg kančí kýty,
    • špetka mletého zázvoru,
    • med nebo brusinky,

Postup:

Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na větší kolečka, přidáme bobule jalovce a osmahneme na másle. Přidáme černé pivo. Odblaněnou kančí kýtu vložíme do pekáče, osolíme, přidáme zázvor a překryjeme horkou zeleninovou směsí s pivem. Necháme v chladnu odležet nejlépe do druhého dne. Před vlastním pečením ještě můžeme přidat cibuli a mletý zázvor podle chuti. Podlijeme a pečeme zakryté. Když je kýta dostatečně měkká, potřeme ji medem, nebo brusinkami. Tím docílíme krásné tmavé barvy. Jako přílohu volíme šťouchané brambory se slaninou, zelím a bazalkou.
Dobrou chuť.

Sdílet