Kančí kýta na granátovém pivě

Kančí kýta na granátovém pivě

Suroviny:
    • 500 g kančí kýty bez kosti,
    • 120 g slaniny,
    • 2 lžíce másla,
    • 500 ml granátového piva,
    • 4 lžíce strouhaného chleba,
    • menší cibule,
    • 150 - 200g kořenové zeleniny,
    • 2 lžíce švestkových povidel,
    • 100 g sušených švestek hrušek meruněk,
    • 20 g ořechů,
    • celý pepř,
    • jalovec,
    • sůl,

Postup:

Kýtu prošpikujeme. V kastrole na másle osmahneme zeleninu a cibuli. Vložíme maso, osolíme a okořeníme. Podlijeme trochou piva. Dusíme do poloměkka. Přidáme povidla, strouhaný chléb a zbytek piva, opět dusíme doměkka. Maso poté vyjmeme, omáčku přecedíme, přidáme nakrájené ovoce a nasekané ořechy a krátce povaříme. Podáváme s houskovými knedlíky.
Dobrou chuť.

Sdílet