Divočák na pivě

Divočák na pivě

Suroviny:
    • 600g bůčku z divočáka,
    • 50 g tuku,
    • 40 g hladké mouky,
    • 1 dl 12° piva,
    • 1 cibule,
    • kmín,
    • nové koření,
    • muškátový oříšek,
    • hovězí vývar,
    • sůl,

Postup:

Na rozpáleném tuku osmahneme nakrájenou cibuli s kmínem. Vložíme maso, nakrájené na kostičky a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, do vysmahnutí. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí a okořeníme zbylým kořením. Dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme pivem, povaříme. Omáčku procedíme na maso, ještě chvíli povaříme a podáváme.
Dobrou chuť.

Sdílet