Divočák na pivě a zelí

Divočák na pivě a zelí

Suroviny:
    • 200 g kančího masa z plece,
    • 200 g anglické slaniny,
    • 500 g kysaného zelí,
    • 250 ml zakysané smetany,
    • 2 cibule,
    • 5 stroužků česneku,
    • 1 mrkev,
    • 1 petržel,
    • 1 celer,
    • divoké koření,
    • celý černý pepř,
    • sůl,
    • 100 g másla,
    • 8 zelných listů,
    • 0,5 l světlého piva,
    • 100 g sádla,

Postup:

Na sádla orestujeme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření v plátěném pytlíčku. Přidáme na malé nudličky nakrájené prosolené maso a zprudka opečeme. Po chvíli přidáme zakysané zelí a promícháme. Listy syrového zelí spaříme, naklepeme, na každý plát naklademe masozeleninovou směs a zavineme. Závitky vložíme na orestovanou slaninu, obložíme zbylou směsí, zalijeme pivem a dusíme v troubě doměkka. Po vyjmutí masa výpek zahustíme kysanou smetanou, prohřejeme a podáváme s bramborovým knedlíkem.
Dobrou chuť.

Sdílet