Daňčí kýta na pivu

Daňčí kýta na pivu

Suroviny:
    • Daňčí nebo mufloní kýta,
    • máslo,
    • sůl,
    • hořčice plnotučná,
    • pivo 10°,
    • masox,
    • zvěřinové koření,

Postup:

Z odblaněné daňčí (mufloní) kýty nakrájíme asi 3 cm vysoké plátky, mírně naklepeme a potřeme rozpuštěným máslem. V lednici necháme do druhého dne odležet (můžeme udělat i ráno před vařením). Druhý den plátky osolíme, potřeme z obou stran hořčicí a posypeme kořením. Plátky zprudka orestujeme na másle, podlijeme světlým pivem a zvolna dusíme za občasného podlévání pivem. Šťávu dochutíme masoxem. Příloha - opečené brambory, opečené bramborové šišky nebo brambor. K jídlu podáváme několik druhů majonéz a omáček k masu, výborný je taky jeřabinový kompot nebo ochucená dýně. Ochucená dýně: asi hodinu před podáváním najemno nakrájíme dýňový kompot, vložíme do misky a zcela zalijeme worchesterem. Ochucená majonéza: do majonézy přidáme utřený česnek a bílý pepř
Dobrou chuť.

Sdílet