Smažený květák v pivním těstíčku

Smažený květák v pivním těstíčku

Suroviny:
    • 1 květák,
    • sůl,
    • 2 lžíce citronové šťávy,
    • 100 g mouky,
    • 30 g strouhaného tvrdého sýra,
    • 1/2 lžičky karí,
    • 1 žloutek,
    • 1 lžíce rozpuštěného másla,
    • 175 ml piva,
    • 2 bílky,
    • tuk na vymaštění formy,

Postup:

Květák očistíme, rozdělíme na stejně velké růžičky a omyjeme ve studené vodě. Krátce po¬vaříme v osolené vodě, vyjmeme děrovanou sběračkou a necháme dobře okapat. Pokapeme citronovou šťávou a necháme zhruba 10 minut táhnout. Smícháme mouku, sýr, karí a trochu soli. Přimícháme žloutek, mléko a pivo. Ušleháme tuhý sníh a přidáme do těsta. Rozehřejeme fritovací hrnec na 180 °C. Růžičky květáku postupně obalíme v těstíčku a na horkém tuku dozlatova usmažíme. Květák vyjmeme z tuku a necháme jej oka¬pat na papírové utěrce. Doporučená příloha: Podáváme s tatarskou nebo béarnskou omáčkou.
Dobrou chuť.

Sdílet